20 maj 2010
18:30

Referat: KSF Prespa Birlik - AIF Barrikaden

Varmt, nästan lite kvavt. Lite förvirring då den tänkta spelplanen hade blå linjer av handbollsformat ritade över allt. Inte en fotbollslinje i sikte. Efter kontakt med vaktmästaren skiftade vi till huvudarenan, vår "hemmaplan".

Vi fick avspark i lottningen och Prespa fick solen i ögonen från start. Detta uppmärksammades av Fredrik som lyfte upp bollen direkt efter avspark. Våra toppar attackerade direkt och vann närkampen och spelade bakåt till Fredrik som än en gång lyfte upp bollen, denna gång på mål. Ribbträff! Deras målvakt fladdrade lite och ramlade in i stolpen. Kort avbrott, men sen var han inne i matchen igen. Det kändes som en bra start av oss och jag tror det skärrade Prespa lite.

Vi fortsatte på den inslagna banan och spelade bra och höll i bollen. Prespas vapen var långa bollar på kontring mot framför allt snabbe Adel (f.d. Barrikaden). Våra backar tog föredömligt hand om detta hot och avvärjde flera gånger i förstaläget. Lite snopet i nionde minuten när Martins till synes perfekta träff hamnar mitt på foten på motspelaren som direkt får bra träff och kan slå in den i buren. Under resten av halvleken har båda lagen chanser och för vår del studsar bollen antingen till i skottögonblicket eller avslutas i burgaveln. Med knappa tio minuter kvar ramlar Anders Ö hårt och ersätts av Henrik H. 1-0 i halvtid.

Andra halvlek sätter igång med Anders på plan igen. Vi sätter dessutom fart från början och visar att vi inte vill ge oss. Redan i 47 minuten får vi frispark i bra läge som Fredrik verkar vilja slå ett inlägg på. Han går dock för skott och sätter den rakt i nätet och ställningen är 1-1! Ett riktigt skönt mål som tänder hela laget och bänken.

Knappa tio minuter senare kommer Mick fram i ensamt läge med målvakten men får tyvärr inte till avslutningen utan målvakten kan rädda. Mick kom att få ytterligare en chans till efter en kanonbrytning och ett kanoninlägg av Oliver. Det kändes som att det bara var att sätta till foten till bollen, men målvakten kan rädda även denna. Även Raffa fick glänsa genom en perfekt utrusning som han rensade mot hörnflaggan. Han jagade dessutom upp bollen själv innan den gick över linjen. Det var sånt här jobb för laget hela matchen igenom idag! Riktigt kul att se!

Värmen och det hårda jobbet tär på spelarna och Martin byter med Marck och lite senare byter även Anders med Henke igen pga sin skadade höft.

Med en kvart kvar att spela uppkommer en situation som resulterar i att Mick får en lättare "headbutt" av en av Prespas hittills bästa spelare. Domaren står bra till och Prespaspelaren får rött kort direkt. Mick fick ett litet hack i ögonbrynet och fick gå ut för omplåstring, Andy ersatte.

I detta läget har Prespa flyttat upp mycket folk men kommer oftast inte mycket längre än tidigare. Detta ger luckor och vi kommer fram till bra lägen gång på gång. I 83 minuten tar sig Kristoffer en lång bit med bollen ner mot kortlinjen och får dessutom in bollen i en båge. Vi på bänken tyckte helt klart att den damp ner bakom ribban, men det visar sig att Andy står helt rätt och knoppar in den nerfallande bollen. 2-1 till Barrikaden och 7-8 nerviga minuter kvar...

Ställningskrig, småchanser fram och tillbaka. Oliver har kört slut på benen och Stefan kommer in sista minuterna. Vi håller undan och den skönaste segern för A-laget i år är ett faktum. Det är denna inställningen vi vill åt i varje match! Ta med er detta ni som spelade! Sprid det till era medspelare som kommer på träning på måndag och framöver och resten av säsongen kommer att bli tusan så mycket roligare! Jag är glad, jag är stolt, jag är Barrikadare!